WERKING

1. Aanmelding 

Een afspraak kan steeds telefonisch of via mail gemaakt worden na doorverwijzing via de huisarts, kinderarts, CLB of op eigen initiatief. 


2. Intake 

Bij de eerste afspraak breng je een klevertje van de mutualiteit, het kinesitherapie voorschrift (max. 2 maanden oud), identiteitskaart en eventuele verslagen mee. Afhankelijk van de hulpvraag wordt eerst een onderzoek afgenomen of meteen gestart met de therapie. 


3. Onderzoek 

Op basis van de hulpvraag wordt een psychomotorisch onderzoek opgesteld. Dit onderzoek gaat steeds van start met een oudergesprek. Daarna worden de motorische vaardigheden (fijne motoriek, grove motoriek, schrijfmotoriek) en de visueel-ruimtelijke vaardigheden in kaart gebracht. 


4. Verslag en advies

De resultaten van het onderzoek worden samengevat in een uitgebreid verslag dat tijdens een adviesgesprek met de ouders wordt besproken. Aan de hand van dit verslag kunnen ook alle betrokkenen op de hoogte gebracht worden (artsen, school, CLB, ...) om een goede samenwerking en begeleiding te garanderen. 


5. Behandeling 

Indien nodig kan therapie opgestart worden. Op basis van de onderzoeksresultaten en de hulpvraag worden therapiedoelen opgesteld. Deze worden doorheen de behandeling regelmatig geëvalueerd en zo nodig bijgestuurd. We hechten veel belang aan de communicatie met ouders, leerkrachten en andere betrokkenen. Dit doen we via overlegmomenten, verslagen, het geven van tips, ...